Telefoon met abonnement

21 September 2013, Reacties: Comments Off

Een telefoon met abonnement lijkt altijd een goede deal te zijn. Dat geldt al helemaal als ze dan ook nog eens vermelden dat je de telefoon helemaal gratis bij je abonnement krijgt. Dit zijn natuurlijk maar lokkertjes, want als je reëel bent is je telefoon alles behalve gratis. Vaak is je abonnement dan namelijk erg duur waardoor deze kosten van het ‘gratis’ weggeven van je telefoon al redelijk snel worden terugverdiend.

Toch is het voor veel mensen lastig om nog het hoofd erbij te houden als ze eenmaal zien dat iets gratis is. Op de een of andere manier laten we ons er dan toch toe verleiden om een zeer prijzig telefoonabonnement af te sluiten. Het klinkt bijvoorbeeld aantrekkelijker om een gratis telefoon te krijgen bij een abonnement dat ons 2 jaar lang elke maand 50 euro kost dan wanneer we eerst 300 euro voor de telefoon moeten betalen en vervolgens 2 jaar lang 25 euro per maand voor het abonnement. En dat terwijl het laatst genoemde abonnement duidelijk voordeliger is als we de kosten voor de hele looptijd bij elkaar optellen. Laat je dus niet zomaar verleiden.

Sim only abonnement

Als je toch een abonnement wilt hebben kun je veel beter een sim only abonnement kiezen. Oké, er zit geen telefoon bij, dus die moet je dan nog wel (simlockvrij) kopen, maar dat zal altijd goedkoper zijn. Kijk maar eens op internet en reken maar eens uit wat je kwijt zult zijn voor bijvoorbeeld een nieuwe iPhone met een 2-jarig abonnement. Na 2 jaar heb je eigenlijk veel meer betaalt dan nodig is. Het zou dan voordeliger zijn de iPhone los te kopen (zie het als een goede investering) en dan een sim only abonnement hieraan vast te koppelen.