11 July 2013, Reacties: Comments Off

Of gebruik te kunnen maken van een prepaid simkaart of van een sim only abonnement is het heel belangrijk (lees: cruciaal) dat je telefoon ook simlockvrij is. Is dit niet het geval, dan zal het niet gaan werken om een prepaid simkaart in je telefoon te doen en er vervolgens mee te gaan bellen. Als een telefoon namelijk een simlock heeft betekent dit dat enkel de simkaart kan worden gebruikt waarvoor de simlock is ingesteld.

Als je bijvoorbeeld een telefoon koopt met een abonnement zal deze standaard een simlock bevatten en kun je enkel de simkaart gebruik van het abonnement dat je hebt afgesloten. Als je abonnement dan uiteindelijk ten einde is gekomen is over het algemeen je telefoon direct simlockvrij. Is dit niet het geval dan kun je deze simlockvrij laten maken.

Losse telefoon kopen

Als je een losse telefoon gaat kopen zonder simkaart zal deze altijd simlockvrij zijn. Dit is dus ook wat je zou kunnen doen als je gebruik wilt gaan maken van prepaid en je zelf niet beschikt over een simlockvrij toestel. Ga je een telefoon als tweedehands kopen, verzeker jezelf er dan eerst van dat deze ook daadwerkelijk simlockvrij is, want anders heb je er dus alsnog niets aan.